"Rīgas runča Maurīcija piedzīvojumi"


Stāsts par runci Maurīciju!


Beidzot ir sākusies skola. Man skolā ir daudz jāmācās, tāpēc nebija laika izlasīt nevienu grāmatu, bet šoreiz es saņēmos un uzrakstīju apskatu par grāmatu "Rīgas runča Maurīcija piedzīvojumi". Iesaku izlasīt.

Kas tad īsti ir šis Maurīcijs?

Rīgas runcis Maurīcijs ir interesants, jautrs un drosmīgs kaķis - melns kā ogle! 

Grāmata ir ļoti jautra, piemēram, kad Maurīcija māsas ar viņu spēlējās un saģērba leļļu kleitās, Maurīcijs skrēja no viena virtuves plaukta uz otru, kamēr iegāzās zupas katlā, kas atradās, uz pavarda, un pēc kāda laika viņš izlīda no katla jau ar krietnu gaļas gabalu zobos. Šajā vietā es skaļi smējos un, ja jūs iegādāsieties šo grāmatu, tad arī jūs smiesieties tāpat kā es!

Maurīcijs piedzima Torņakalnā, godīgā kaķa ģimenē. Viņa tēvs un ģimene brauca sūdzēties uz Rīgu, bet prezidenta suņi saplosīja Maurīcija tēvu. Kad viņi atbrauca mājās, Maurīcija māte aiz satraukuma nomira, pirms nāves paspēja pateikt vien pāris vārdus. Maurīcijs palika viens, bet māsas dzīvoja citur. Tad viņš iepazinās ar Peksi, Muku, Teobaldu un diviem sunīšiem. Visi draugi  bija no Ķīnas, izņemot Maurīciju. 

Maurīcijs ar saviem draugiem ceļoja pa pasauli un piedalījās cirka izrādēs. Teobalds bija zilonis, bet sunīši - akrobāti. Draugi satika arī Francijas karali - Ķīnas ķeizara brālēnu.

Grāmatā ir milzum daudz krāšņi un smieklīgi zīmējumi. Visi grāmatas tēli bildēs ir ģērbti senlaicīgos un interesantos tērpos - ar spalvām pie cepurēm, smalkajiem apmetņiem un princešu kleitās. Citāts:"Karalis kā tāds jēriņš dancoja mums apkārt. Arī izskatījās viņš pēc jēra. Parūka visa vienās sīkās sprodziņās, tievas kājeles, baltas zīda zeķītes, kurpes uz augstiem sarkaniem papēžiem, nu aita, kas aita!"

Man šķiet, ka šo grāmatu var lasīt arī pieaugušie. Grāmatas valoda bija ļoti viegli saprotama, tāpēc to var lasīt arī no 7-12 gadiem.

Izdevniecība: Jāņa Rozes apgāds

Arī manam sunim patika uzzināt šo to par kaķiem!

Komentāri

Populāras ziņas